LED dimer DIM1 – STEP (NC+NO), 12–24 V/DC

LED dimer DIM1 – STEP (NC+NO) je namenjen regulaciji oz. zatemnjevanju sevane svetlobe pri LED trakovih v kofiguracijah kjer LED trak napajamo z napetostnim virom. Na izhodu ima elektronsko stikalo, ki povezuje tok v LED trak. Tok se regulira po principu pulzno širinske modulacije, PWM. Jakost sevane svetlobe krmilimo z eno ali z dvema tipkama.

V primeru izpada elektrike, bo svetilo ob ponovni vzpostavitvi svetilo z isto jakostjo kot pred izpadom. V primerjavi z ostalimi regulatorji jakosti, si DIM1 zapomni ali je bilo svetilo izklopljeno ali vklopljeno pred izpadom.

DIM1 – STEP (NC+NO) omogoča štiristopenjsko reguliranje jakosti (10, 30, 70 in 100 %).

Dimenzije: 40 × 40 × 13 (27) mm
Napajalna napetost: 10-26 V/DC
Delovni tok: maks. 8 A
Delovna temperatura: maks. 55 °C

LED DIMER DIM1 – STEP (NC+NO) je plod naših dolgoletnih izkušenj na področju LED tehnologije. Razvoj in proizvodnja podjetja SM elektronika, d. o. o.

 

LED_dimer_DIM1_STEP

 

 

 

KAT. ŠT.NAZIV ARTIKLAVHOD. NAPETOSTIZHOD. TOK
5013330LED DIMER DIM1 - STEP (NC+NO)12–24 V/DC~8 A

KARAKTERISTIKE:
1. Regulator je namenjen krmiljenju jakosti sevane svetlobe pri LED sijalkah v konfiguracijah kjer LED sijalko napajamo z napetostnim virom.
2. Na izhodu ima elektronsko stikalo, ki povezuje tok v LED sijalko. Tok v LED sijalko regulira po principu pulzno širinske modulacije, PWM.
3. Jakost sevane svetlobe krmilimo z eno ali z dvema tipkama.

1. FUNKCIJA TIPKE:
S pritiskom na stikalo za manj kot eno sekundo vklopimo ali izklopimo LED svetilo.

2. FUNKCIJA TIPKE:
S pritiskom na stikalo za več kot eno sekundo, začnemo stopenjsko regulirati jakost svetlobe. Na voljo so štiri stopnje; 10, 30, 70 in 100 %. Ko dosežemo vrednost 100% se cikel obrne in nadaljujemo regulacijo navzdol do minimuma 10%. S kratkim pritiskom na tipko svetilo izklopimo.

NAPAJANJE:
• Regulator se napaja iz istega vira kot LED sijalka.
• Ločimo dva električna tokokroga:
a.) Napajanje regulatorja, ki je potrebno za delovanje naprave. Napajalno napetost dovedemo na sponkah N+ in N-.
b.) Napajanje LED sijalke, ki ga regulator modulira. Sponka L- povezuje minus pol LED sijalke, sponka N- na negativni pol napajanja. Regulator vklaplja oz izklaplja tok med sponkama L- in N-.

 

S pozitivnim virom N+ se LED svetilo napaja neposredno iz napajalnika.