LED dimer DIM1 – UNI (NC+NO), 12–24 V/DC

LED dimer DIM1 – UNI (NC+NO) je namenjen regulaciji oz. zatemnjevanju sevane svetlobe pri LED trakovih v kofiguracijah kjer LED trak napajamo z napetostnim virom. Na izhodu ima elektronsko stikalo, ki povezuje tok v LED trak. Tok se regulira po principu pulzno širinske modulacije, PWM. Jakost sevane svetlobe krmilimo z eno ali z dvema tipkama.

V primeru izpada elektrike, bo svetilo ob ponovni vzpostavitvi svetilo z isto jakostjo kot pred izpadom. V primerjavi z ostalimi regulatorji jakosti, si DIM1 zapomni ali je bilo svetilo izklopljeno ali vklopljeno pred izpadom.

DIM1 – UNI (NC+NO) omogoča linearno reguliranje jakosti (10–100 %).

Dimenzije: 40 × 40 × 13 (27) mm
Napajalna napetost: 10-26 V/DC
Delovni tok: maks. 8 A
Delovna temperatura: maks. 55 °C

LED DIMER DIM1 – UNI (NC+NO) je plod naših dolgoletnih izkušenj na področju LED tehnologije. Razvoj in proizvodnja podjetja SM elektronika, d. o. o.

 

LED_dimer_DIM1_UNI

 

 

 

KAT. ŠT.NAZIV ARTIKLAVHOD. NAPETOSTIZHOD. TOK
50133311LED DIMER DIM1 - UNI (NC+NO)12–24 V/DC~8 A

KARAKTERISTIKE:
1. Regulator je namenjen krmiljenju jakosti sevane svetlobe pri LED sijalkah v konfiguracijah kjer LED sijalko napajamo z napetostnim virom.
2. Na izhodu ima elektronsko stikalo, ki povezuje tok v LED sijalko. Tok v LED sijalko regulira po principu pulzno širinske modulacije, PWM.
3. Jakost sevane svetlobe krmilimo z eno ali z dvema tipkama.

1. FUNKCIJA TIPKE:
S pritiskom na stikalo za manj kot eno sekundo vklopimo ali izklopimo LED svetilo.

2. FUNKCIJA TIPKE:
S pritiskom na stikalo za več kot eno sekundo, začnemo linearno regulirati jakost svetlobe. Če svetloba ni na maksimalni jakosti, pomeni en daljši pritisk večanje jakosti. Ponoven daljši pritisk pomeni menjava programa torej manjšanje oz. večanje jakosti svetlobe. Če je svetloba ni na minimalni jakosti, pomeni en daljši pritisk manjšanje jakosti.

NAPAJANJE:
• Regulator se napaja iz istega vira kot LED sijalka.
• Ločimo dva električna tokokroga:
a.) Napajanje regulatorja, ki je potrebno za delovanje naprave. Napajalno napetost dovedemo na sponkah N+ in N-.
b.) Napajanje LED sijalke, ki ga regulator modulira. Sponka L- povezuje minus pol LED sijalke, sponka N- na negativni pol napajanja. Regulator vklaplja oz izklaplja tok med sponkama L- in N-.

 

S pozitivnim virom N+ se LED svetilo napaja neposredno iz napajalnika.